Dag van de Verborgen Armoede

Zwollenaren die op de armoedegrens leven of ervaring hebben met allochtone ouderen die in een isolement leven, worden getraind tot Bruggenbouwers. Bruggenbouwers gaan na de training zelf lotgenotencontacten starten. Thema’s binnen die lotgenotencontacten zijn bijvoorbeeld: gezonde leefstijl, participatie, zelfredzaamheid, werk en inkomen. William Nijdam van ZwolleDoet! vertelt zijn verhaal.
 

Foto: William Nijdam

Waarom ben je Bruggenbouwer geworden?

“Ik ben Bruggenbouwer geworden om met instanties, bedrijven en burgers samen te gaan werken om diverse projecten op te starten om armoede in Zwolle te bestrijden.”

Hoe wist je dat deze mogelijkheid er was?

“Ik hoorde over de cursus Bruggenbouwers van twee Bruggenbouwers die de cursus eerder al volgden. Karin (Life Carousel) en Joëlla (cursusleidster van Meer Met Minder Geld). Hun enthousiasme over deze cursus sprak me aan.”

Wat is jouw plan/project?

“Als Bruggenbouwer werk ik inmiddels mee aan kleine armoedebestrijdingsevenementen, zoals de Sinterklaasactie voor minder bedeelde gezinnen, maar mijn belangrijkste project blijft Dag van de verborgen Armoede. Deze dag is opgericht in 2015. Deze dag heeft nu diverse evenementen in het gehele land. Ik zal me ook bezighouden met activiteiten in Zwolle op die dag. Mensen kunnen hieraan meedoen door lid te worden van de Facebookgroep ‘Dag van de verborgen Armoede’ of via de website www.dagvandeverborgenarmoede.weebly.com.

Welk verschil wil je maken voor jouw doelgroep?

“Ik hoop Zwollenaren in financiële nood verder te kunnen helpen met informatie of door hen door te verwijzen naar andere instanties.”

Wat brengt het jou?

“Het geeft mij veel tevredenheid als ik door bepaalde dingen te regelen of organiseren anderen mooie of betere momenten kan bezorgen.”

Wat is het mooiste moment dat je als Bruggenbouwer hebt meegemaakt?

“Toen bij mij het besef kwam dat er in deze groep maar twee curcusdeelnemers van Nederlandse afkomst waren, maar dat mij totaal niet was opgevallen.”

Meer informatie over Bruggenbouwers? Neem contact op met Informele Zorg van ZwolleDoet! via informelezorg@zwolledoet.nl of bel 038 422 52 00.