Word vrijwilliger

Wat voor jou een kleine moeite is, biedt een ander vaak al een heleboel steun. Steunpunt Informele Zorg (SIZ) is altijd op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten in de thuissituatie van hulpvragers.

Je hoeft geen bepaalde opleiding te hebben. Motivatie staat voorop. Er wordt verwacht dat je zorgvuldig omgaat met de privacy van de hulpvrager, contact houdt met de coördinator informele zorg, wijzigingen in de hulpverleningssituatie doorgeeft en bij voorkeur minimaal 5 maanden beschikbaar bent.

Voordat je aan de slag gaat

In het kennismakingsgesprek met een coördinator informele zorg van SIZ geef je aan op welke momenten je beschikbaar bent en welke activiteiten je wel of juist niet wilt doen. Nu jouw ideeën en verwachtingen van het vrijwilligerswerk bekend zijn, kun je vaak al direct aan de slag. Mocht er geen hulpvraag openstaan die past bij jouw wensen, dan neemt de coördinator contact met je op zodra er een passende hulpvraag binnenkomt.

Als vrijwilliger krijg je:

- individuele begeleiding
- een korte basistraining of introductiebijeenkomst
- themabijeenkomsten over bijvoorbeeld ziektebeelden of hulpverleningsinstanties
- bijscholing
- onkostenvergoeding en verzekering
- getuigschrift voor opleiding of cv (op verzoek)
- er is jaarlijks een uitje en een kerstbijeenkomst voor vrijwilligers

Voor buddy’s worden aparte introductiecursussen en inzetbesprekingen georganiseerd.

Aanmelden

Vul je gegevens in op onderstaand formulier. Een coördinator Informele Zorg neemt contact met je op. Wil je meteen een vraag stellen? Neem dan zelf contact op.

Maatjes Zwolle

Zwolle telt ruim twintig maatjesprojecten waarvoor ook continu vrijwillige maatjes worden gezocht. De hulpvragers zijn mensen die op bepaalde punten in het leven even een coach, mentor of maatje nodig hebben.

Terminale zorg

Voor vrijwilligers van de Terminale zorg worden aparte introductiecursussen en inzetbesprekingen georganiseerd.