Netwerkcoaches

Ken je, ben je of zorg je voor iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken bij het opbouwen of uitbreiden van zijn of haar sociale netwerk? In het project ‘Goed voor elkaar’ bieden netwerkcoaches op vrijwillige basis ondersteuning aan mensen die hun netwerk willen versterken.

Een sociaal netwerk is voor iedereen belangrijk. Voor aanspraak, gezelligheid of hulp zijn we aangewezen op de mensen om ons heen. Sociale contacten helpen om een zelfstandig leven te leiden en aan de samenleving deel te nemen. Wie een klein netwerk heeft, kan zich sneller eenzaam of buitengesloten voelen.

‘Goed voor elkaar!’ is een praktische aanpak voor mensen die door ziekte, ouderdom, een beperking, zorg voor hun naaste of andere redenen een klein netwerk hebben of in een isolement zijn geraakt.

Een vrijwilliger, die hiervoor een training tot netwerkcoach heeft gevolgd, geeft iemand een steuntje in de rug bij het (weer) opbouwen of uitbreiden van zijn sociale netwerk.

De netwerkcoach:

  • Werkt volgens een specifieke methode.
  • Ondersteunt bij het benutten en uitbreiden van bestaande contacten en het ontmoeten van nieuwe mensen.
  • Biedt maatwerk.
  • Wordt voor maximaal 1 jaar ingezet met als doel dat iemand daarna met een versterkt netwerk verder kan.


Wil je een netwerkcoach? Neem dan contact op met Steunpunt Informele Zorg.

Vrijwillig netwerkcoach worden?

Ben jij een creatieve doorzetter die kansen ziet? Is jouw werk- en denkniveau minimaal MBO?
Ondersteun dan anderen bij het opbouwen van sociale contacten. Neem contact op voor meer informatie en om je aan te melden. Kijk ook bij Word vrijwilliger.

‘Goed voor elkaar!’ is een gezamenlijk project van Steunpunt Informele Zorg Zwolle, Steunpunt Mantelzorg Kampen en Stichting Welzijn Zwartewaterland i.o. Het project wordt mogelijk gemaakt door financiële steun van de Provincie Overijssel.