Buurthulp ZwolleDoet!

Stel, je bent ziek of slecht ter been. Of je hebt niet de financiële middelen om een klusjesman in te huren. Familie woont ver weg en op je naaste buren heb je al zo vaak een beroep gedaan. Je kunt dan voor kleine hand-en-spandiensten een beroep doen op de Buurthulp ZwolleDoet!. Hulp kan eenmalig zijn (een kapstok ophangen) of voor een langere periode (elke week boodschappen doen).


Buurthulp ZwolleDoet! en diverse welzijnsorganisaties zetten samen vrijwilligers in om kleine hulpvragen van individuele Zwollenaren op te lossen. Vrijwilligers verrichten in principe geen huishoudelijk werk, verpleegkundige of risicovolle taken. De vrijwilligers pakken geen grote klussen aan, maar Buurthulp ZwolleDoet! denkt wel mee over een andere oplossing.

De hulp is gratis. Alleen wanneer je door een vrijwilliger wordt vervoerd, betaal je € 0,25 per kilometer rechtstreeks aan de vrijwilliger. Eventuele materiaalkosten komen ook voor rekening van de hulpvrager. Wanneer er een vraag binnenkomt plannen wij in sommige gevallen een huisbezoek in om de situatie in te schatten.

Hulp vragen

Bel naar: (038) 422 52 00. De telefonist(e) zoekt een vrijwilliger voor jouw karwei.

Word vrijwilliger!

Als vrijwilliger van de Buurthulp doe je leuk werk dat veel voldoening geeft. Bovendien is het in de buurt. Je geeft zelf aan wat je wilt doen, in welke wijken, op welke dag en op welk tijdstip. Kijk ook bij Word vrijwilliger voor algemene informatie over vrijwilligerswerk via Steunpunt Informele Zorg.

Openingstijden Buurthulp ZwolleDoet!

Inlooptijden en telefonische bereikbaarheid: maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur
Bel naar: (038) 422 52 00 en kies optie 3 Buurthulp.